Video for SYNLIGHET

Dette kaller vi det «gule området» i merkevarebyggingen. Her er målet å hanke inn målgruppen som befinner seg i starten av kundereisen. De som ikke er dine kunder akkurat nå, men som du ønsker skal bli det i fremtiden.

Det gode agnet

La oss være brutalt ærlige: disse menneskene bryr seg ikke om bedriften din i det hele tatt. De er opptatt av å slå i hjel tid på SoMe. Slappe av foran TV-en eller kinoskjermen. Binge på Youtube eller surfe på Google i jakt på noe som opptar dem. Ettersom du og det du selger ikke er på deres radar ennå, konkurrerer videoene dine faktisk mot alt annet de kan konsumere. Fra temaer som interesserer dem til ren escapism. Og det er hard konkurranse. I det gule området gjelder det derfor å identifisere emnene og tingene seerne bryr seg om, og vekke deres nysgjerrighet via disse.

Her er to måter å bruke video for å fange denne gruppens oppmerksomhet:

FREMGANGSMÅTER

Annonsering

Denne fremgangsmåten brukes for å fange oppmerksomheten til seere som er i moduset vi kaller «ubevisst». De befinner seg i alle andre kanaler enn dine egne, fordi de hverken tenker på deg eller på å bli kunde for øyeblikket.

Gjennom å annonsere får du spredd og vist dine videoer i innholdsstrømmen til kanaler, plattformer og flater ditt ønskede publikum bruker tiden sin på. Dette er altså en betalt måte å tvinge frem et kontaktpunkt mellom deg og dem.

Selv om du har betalt for annonseringsplass, betyr ikke det at seerne automatisk interesserer seg for videoene dine. Skal du lykkes, må videoene ha et budskap og en utforming som underholder eller berører. Eller de må formidle nyheter og informasjon som målgruppen syns er relevant og nyttig. Slik fanger du de «ubevisstes» oppmerksomhet og oppnår målet om å styrke egen synlighet.

Videoene må skape følgende seeropplevelse: «Dette engasjerte meg. Jeg fikk lyst til å vite mer og klikke på linken.»

Kanalbygging

Denne fremgangsmåten brukes for å fange oppmerksomheten til seere som er i moduset vi kaller «søkende». Disse bruker internett aktivt for å dyrke egne interesser, eller tilegne seg kunnskap som faller innenfor din ekspertise.

For å bli oppdaget av disse seerne, kan du publisere videoinnhold i egne kanaler som publikum kan følge og abonnere på, eller finne via søkemotorer og organisk spredning.

Selv om du oppretter en SoMe eller YouTube kanal, betyr ikke det at seerne automatisk vil strømme til. Skal du lykkes, må videoinnholdet presentere bransje- og fagrelatert kunnskap, inspirasjon eller underholdning som seerne virkelig er på jakt etter og ønsker å dele med andre. Slik fanger du de «søkendes» oppmerksomhet og oppnår målet om å styrke egen synlighet.

Videoene må skape følgende seeropplevelse: «Dette likte jeg. Det gjorde meg nysgjerrig på virksomheten bak.»

Eksempler fra våre prosjekter

Channel
JOTUN
Channel
KOMPLETT
Channel
Interoptik
Channel
Fjord Line
about-agency

Vi vil gjerne høre fra deg!

Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat om hva vi kan få til sammen.